top of page

DE HOOGTEPUNTEN

Wauw, wat hebben wij een bijzonder jaar achter de rug! Jullie vast ook. In deze blog wil ik terugblikken op 2021: het jaar dat onze ijssalon eindelijk helemaal open mocht, ik begon met deze blog en nog zoveel meer hoogtepunten!

Lees je mee?

collage ijstaart man die ijs verkoopt limoncello logo ijssalon alessandro ijssorbet ijsmaken

januari

Januari begon met een knaller, namelijk van de ruit die sneuvelde door een inbraak. De bandiet in kwestie nam drank, een oude cake en ijs mee. Ik dacht nog, wellicht is het een gouden combinatie, dus ik besloot er een coupe van te maken… Helaas smaakte het nergens naar, dus de “coppa bandito” redde het niet tot de voorjaarskaart. Hopelijk heeft de boef in kwestie wel genoten.

In januari begon ik ook met plannen te smeden voor de blog en begin februari kwam de eerste online. Super spannend!


FEBRUARI

man en kind eten wafel met ijs en aardbei

Naast dat in februari mijn eerste blog online kwam, lees het hier, was het natuurlijk ook Valentijnsdag. Met de 'Alessandro’s Amore Bollenbox' hebben veel koppeltjes, ondanks de harde lockdown, een fijne Valentijn gehad. Bij de Bollenbox zat een prachtig gedicht: Mijn ode aan jou… voor een gegarandeerd romantische avond. Van horen zeggen begreep ik dat het een groot succes was ;).

We denken erover om in 2022 vaker een thema-bollenbox te lanceren… wat vinden jullie daarvan? Februari was ook een maand van ijspret. Ik heb heerlijk geschaatst en gesleed met mijn zoon Daniele, waarna we opwarmden in de ijssalon. Natuurlijk met warme chocolademelk én een lekkere wafel!


Maart

vers ambachtelijk ijs bruin met koekjes

Maart stond in het teken van het IJssmaak Kampioenschap. Wauw, wat was ik verrast door alle inzendingen! Mijn vader, Daniele en ik hebben genoten tijdens het doornemen van de inzendingen en het fantaseren over de smaken. Uiteindelijk wonnen Suzanne Bos en haar gezin met Lazy Sunday: een ijsje met crunchy speculoos, sinaasappel en kardemom. Dat bleek een goede keuze, want nog tot ver in de zomer heb ik Lazy Sunday gedraaid. Wat een heerlijk ijsje!

Niet gewonnen of heb je het kampioenschap gemist? Niet getreurd, in 2022 ga ik zeker weten weer een IJssmaak Kampioenschap organiseren…

APRIL

twee mannen maken ijs in een ijs keuken met aardbei smurf en mango

In april begon Koos als ijsbereider, onze eigen IJs-koos ;) Tijdens de maand van het IJssmaak Kampioenschap heeft hij van mij de fijne kneepjes van het vak geleerd en inmiddels staat hij zelf z’n mannetje in de ijskeuken. Dankzij Koos hebben we dit jaar elke week een ijsje van de week in de vitrine gehad. Dat is een topprestatie! Ook stapte het hele team weer sportief op de fiets, om in heel Oss ijs te bezorgen. Eind april, kwam er een einde aan de horeca lockdown. Ook al was het met veel voorzorgsmaatregelen, mijn team en ik stonden te popelen om jullie weer op ons terras en binnen te mogen ontvangen. Het was ook heel fijn om alle vertrouwde gezichten van vaste klanten weer terug te zien!

mei

In mei vierden wij als familie De Marco een feestje, want dat is de maand dat mijn opa zijn bedrijf inschreef bij de Kamer Van Koophandel. Ik schreef er speciaal een blog over, om hem en onze familiegeschiedenis in het zonnetje te zetten.

Maar er was meer te vieren... Zo werd het ijsje van de week roze koeken ijs, als ik de comments op Facebook moet geloven een favoriet van veel Ossenaren. En Italië won het Songfestival! Dat bewijst maar weer → al het mooie komt uit Italië!


JUNI

eigenaar alessandro man lachend kleurplaat veel kleurig

Juni is mijn lievelingsmaand, dan ben ik jarig! Dat waren jullie niet vergeten, want ik kreeg honderden felicitaties via Facebook, Instagram en in de ijssalon. Heel erg lief, dankjewel! Ik gebruikte deze gelegenheid om een blog te schrijven over Italië, Italiaans ijs en waarom er zoveel mooie dingen uit dit land komen. Waar het hart van vol is, loopt de pen van over. In deze blog voorspelde ik ook dat Italië het EK zou winnen…Dankzij mijn favoriete speler, Gianluca Donnarumma, werden de Italianen echt kampioen! Als je het mij vraagt meer dan verdiend. In juni kon je bij ons meedoen met een kleurplatenwedstrijd. We kregen allerlei varianten binnen: met glitters, verf of gewoon stift en potlood. Roos van 6 was de winnaar! En zeg nou zelf: is het geen plaatje?


Juli

Man houd ijsjes boven ijsvitrine donatie voedselbank

In juli stak ik samen met jullie de handen uit de mouwen voor de Mi Amigo Foundation. We deden mee aan de actie “ijsje voor een ander”. Een actie ten bate van de voedselbank in Oss, waar we samen maar liefst 546 ijsjes voor hebben opgehaald. Hartverwarmend dat jullie dit initiatief zo hebben omarmd, waardoor deze zomer ook mensen met een kleinere portemonnee hebben kunnen genieten van een ijsje.

Naast het winnen van het EK door Italië, was het resultaat van “ijsje voor een ander” voor mij één van de hoogtepunten van dit jaar.


AUGUSTUS

man schept ambachtelijk italiaans ijs uit een fietskar

Voor ijsmakers vliegt de maand augustus altijd voorbij. Ondanks de regenachtige zomer hebben Koos en ik toch veel uren doorgebracht in de ijskeuken. We draaiden namelijk ijs voor onze ijssalon, maar ook voor de ijskar en diverse restaurants. Daarnaast zijn we druk in de weer geweest met het bottelen van onze eigen limoncello, ook wel de zon in een glas genoemd! De zon is inmiddels wel verdwenen, maar onze limoncello is nog steeds te koop. Onder andere bij het wijnhuis in Oss. Natuurlijk staat deze likeur, naar recept van Hanneke De Marco, ook bij ons op de kaart. Scoren met kerst? Doe een flesje aan je familie of vrienden cadeau: succes gegarandeerd! Ook onze ijskar draaide overuren. In augustus stonden we op vele plekken in en rondom Oss, zoals in het Sint Barbara park, bij het gemeentehuis en bij diverse scholen.


september

lachende man en vrouw in ijssalon

Begin september begon de zon te schijnen en was het ineens weer een week volop zomer in Nederland! De meeste ijsmeisjes en -jongens waren al gestart met school… Gelukkig was mijn moeder die week de reddende engel. Alsof ze geen dag had overgeslagen, stond ze gewoon weer bij mij in de ijssalon. Natuurlijk gunnen we haar het pensioen dat ze heeft verdiend, maar wat was het fijn om weer eens een paar dagen met mijn moeder te werken. Ook op Facebook en Instagram was ze een hit. Wat een lieve berichten hebben jullie geplaatst! Dank daarvoor, ook namens Joyce.

oktober

In oktober wordt het langzaam tijd om het ijsseizoen af te sluiten. Het is een periode waarin ik ga nadenken over de kaart voor het winterseizoen en over bijzondere kerstactiviteiten.

Daarnaast zijn we achter de schermen de hele maand druk bezig geweest om een echte webshop te lanceren en dat is gelukt. Nu kunnen jullie eenvoudig online je bestelling plaatsen en ook afrekenen. Heel fijn met de feestdagen in het vooruitzicht!

Met het oog op de kerst en de koudere dagen schreef ik ook een stukje over Panettone, het traditionele Italiaanse zoet-brood dat wij met de feestdagen eten. Ook dit jaar zijn ze weer te koop in de ijssalon. Wees er snel bij, want ze gaan hard!


november

logo ijssalon alessandro banner mbt voedselbank actie

Onze actie in de zomer met de Mi Amigo Foundation smaakte naar meer, dus ook in november hadden we een actie voor gezinnen die het minder breed hebben: Peper-Nood. Samen met jullie hebben wij ons ingezet om zoveel mogelijk gouden pepernoten in te zamelen voor gezinnen voor wie december minder feestelijk is. We hebben allemaal ons best gedaan en uiteindelijk bijna €400,00 opgehaald. Samen met Derijks heeft Ons Welzijn een aantal mooie boeken gekozen. Deze worden verdeeld onder gezinnen van o.a. de Osse Quiet Community. Dat wij dit samen kunnen doen en ook jullie dit initiatief omarmen maakt mij super trots!


December

In december werden we opnieuw opgeschrikt door een opleving van corona en daarmee de begrijpelijke lockdown. Dat is natuurlijk jammer, toch wisten jullie ons te vinden en hebben we een record aantal IJstaarten, Bollenboxen en Liters ijs verkocht. Gelukkig zijn Koos en ik goed in samenwerken, want het was daardoor harstikke druk. De ijstaarten zijn ook nog te bestellen voor oudjaarsavond en proosten om 00:01 doe ik zelf met een frisse scroppino van onze eigen Limoncello natuurlijk!


Lieve vrienden en gasten, 2021 zit er bijna op… Ik wil jullie bedanken voor alle steun die ik dit jaar heb mogen ontvangen. Ook ben ik dankbaar voor het succes van onze acties, de gezelligheid in de ijssalon toen het mocht maar ook het begrip wanneer we moesten voldoen aan diverse maatregelen.


Ik kijk uit naar een nieuw jaar met weer 52 nieuwe ijsjes van de week, allerlei spannende plannen, leuke samenwerkingen en vooral heel veel geluk en gezondheid voor ons allemaal.


Felice Anno Nuovo


Alessandro De MarcoRecente blogposts

Alles weergeven

Panettone

Comments


bottom of page