Dit jaar wil ik jullie meenemen in de ijssalon en meer delen over het IJs-proces, de
medewerkers, weetjes over mijn interieur en nog veel meer! Dit ga ik doen door
regelmatig Blogs te schrijven of misschien eens een leuk filmpje!
JANUARI 2020
Eén jaar geleden wist ik dat 2020 voor mij een heel ander jaar zou worden dan de
voorgaande. Dat het zo anders zou worden dan ik, en wij allemaal, hadden gedacht had
niemand zich kunnen voorstellen. In deze Blog wil ik met je terugblikken op 2020 en
vooruitkijken naar 2021. Ondanks dat de wereld van morgen niet die is van gisteren brengt
IJs voor mij nog steeds geluk!
Het is inmiddels 11 jaar geleden dat ik de IJssalon Venezia van mijn vader overnam. We
doopten het meteen om tot Venezia Alessandro. Na een aantal jaar hard werken en de zaak
voor mezelf te hebben was het dan tijd om ook het interieur aan te pakken! Dit jaar, 2020,
zou voor mij in het teken staan van een grote verbouwing, om een IJssalon te bouwen die
ik later met liefde zou kunnen doorgeven aan mijn zoon Daniele!
DE VERBOUWING
De plannen werden gesmeed. Samen met Snuf en Shoe Schaijk, ervaren bouwbegeleider en een aantal
gedreven klusmannen begonnen we na een goede voorbereiding op 24 februari aan de
verbouwing. Ook mijn huisstijl nam ik onder de loep… én kwam tot de conclusie dat het tijd
was om het om de salon om te dopen tot IJssalon Alessandro!
Net als elke verbouwing zat het soms mee en soms tegen, half maart leek het er toch op dat
we op 28 maart open zouden gaan. Eén week voor de grote opening, wat een feestje had
moeten worden, kreeg Corona echt voet aan de grond in Nederland en moest de HORECA
dicht, voor mij als IJs-ondernemer natuurlijk vervelend. Maar het echte drama speelde zich
af in mijn familie. Op 28 maart ging de zaak weliswaar open voor afhaal en werd Hanneke,
de vrouw van mijn vader Bo, opgenomen op de IC… ziek door het Coronavirus.
Een feestelijke opening bleef uit en ondanks de rare tijd waar we ons allemaal in bevonden
voelde het toch als een feestje om eindelijk te mogen werken in de zaak van mijn
dromen. Compleet met een open keuken, marmeren bar, zachte zitjes en tijdloze sfeer.
Veel vaste klanten kwamen in die eerste zonnige weken van 2020 langs. Om even een blik
te werpen in de nieuwe zaak: IJssalon Alessandro en een ijsje of koffie to go te halen…
Sommigen namen zelfs een bloemetje of lieve kaart met gelukswensen mee.
IJS VAN ALESSANDRO BIJ JE THUIS
In de lente van 2020 startten wij met thuisbezorgen en racete mijn IJs-Meisjes en Jongens
door Oss op onze E-bike om iedereen te voorzien van heerlijk IJs. Gewoon thuis, genieten
van een ijsje en je je door de smaken mee kan laten voeren alsof je in Italië bent.
In de zomer ging het virus wat liggen en hebben we samen kunnen genieten van mijn
nieuwe zaak. Wat ben ik trots op het resultaat en mijn IJs-Meisjes en Jongens die zich met
hart en ziel in hebben gezet om er, met alle maatregelen, een mooie zomer van te maken.
Met Hanneke ging het na de zomer niet beter, mijn zusje Anna verscheen voor een tweede
keer op tv om te vertellen hoe het nu ging… Hanneke kreeg naast corona een co-infectie en
is daar nog steeds van aan het herstellen. Naar omstandigheden gaat het beter met haar.
Als familie De Marco besloten wij om door te gaan met restaurant Amici D’italia en samen
het succes van Hanneke voort te zetten.
PLANNEN VOOR 2021
Natuurlijk kun je bij IJssalon Alessandro altijd terecht voor ambachtelijk Italiaans IJs: op een
hoorntje, in een bakje of geniet van een heerlijke ijscoupe. Dit jaar, 2021, wil ik mijn stempel
zetten op de Brabantse IJs-markt. Ik wil verder groeien en ontwikkelen. IJs is mijn passie,
mijn geluk en dat wil ik met heel de wereld delen, te beginnen met de rest van
Brabant!
Dit jaar wil ik jullie meenemen in de IJssalon en meer delen over het IJs-proces, de
medewerkers, weetjes over mijn interieur en nog veel meer! Dit ga ik doen door
regelmatig Blogs te schrijven of misschien eens een leuk filmpje! Deze zal ik delen op
onze website en natuurlijk Facebook & Instagram. Zodra de HORECA weer open is, zijn ze
ook geprint te lezen wanneer je van een cappuccino met canoli of een ijsje geniet in de
salon!
TIJD OM IDEEN TE ONTDOOIEN
De afgelopen jaren heb ik veel ideeën verzameld voor de IJssalon, deze moesten altijd de
vriezer in door gebrek aan tijd. Maar doordat de HORECA in lockdown zit heb ik eindelijk tijd
om al deze ideeën voorzichtig te gaan ontdooien… 2021 wordt voor ons, wat er ook
gebeurd, een prachtig jaar!
Te beginnen op 28 maart, dan bestaat mijn nieuwe zaak namelijk 1 jaar! Dit wil ik vieren
samen met jullie! Corona Proof natuurlijk! Ik wil er nog niet te veel over verklappen maar
een kleine hint: het heeft te maken met een nieuwe ijssmaak waar jullie over mee
mogen denken!!!
Wil je up to date blijven van alle ontwikkelingen rond de IJssalon? Van acties tot leuke
feitjes? Hou dan de Facebook en Instagram goed in de gaten! Daar zal ik steeds verwijzen
wanneer er weer een leuke blog voor jullie klaar staat en natuurlijk alle acties delen!
Bij Jack van Lieshout via Linkedin kenbaar gemaakt van het tijdelijk verdwijnen 2 terrassen bij slopen V&D.